Därför kan du inte skicka en kontaktförfråga på LinkedIn

I dag pratar vi om ett ämne som vi har fått tillsänt oss, nämligen att det inte går att skicka en förfrågan till en person.

Det första är att du kan hamna i LinkedIns ”fängelse”. Det är kopplat till att du har skickat för många förfrågningar, du har flera obesvarade förfrågningar och att du har blivit markerad som ”okänd”.

Första steget är att kalla tillbaka alla obesvarade kontaktförfrågningar.

LinkedIn har en del spärrar, bl.a när du bjuder in till event och då alltså för att skapa kontakt. Även på företagssidan har du en spärr där du kan bjuda in 100 personer och sedan blir du spärrad.

LinkedIn gör detta för att du ska undvika automatisera och bli för mekanisk.

Så om du inte kan skicka en förfrågan behöver du själv titta över ditt arbetssätt samt återkalla obesvarade förfrågningar.

Det kan alltså ta tid innan den här spärren släpps.

Linda tillägger att det beror även på var du befinner dig på LinkedIn. Exempelvis i ett sökresultat kan du inte skicka en kontaktförfrågan till en 3:e handskontakt.

Möjlighet att skapa kontakt och skicka en förfrågan finns hos alla men många, inkl Linda, har följ som sin primära knapp och har 23000 följare. Linda får förfrågningar med jämna mellanrum.

Tomas menar att vissa kända människor inte vill ha kontakter men Linda kikar på Richard Branson som har 18 miljoner följare. Han har följ som första knapp men det går att skicka en kontaktförfrågan till honom.

Du kan däremot ställa in att personer måste ha tillgång till e-postadressen för att kunna någon ska kunna skicka en förfrågan men inte stänga av den helt.

Fördjupa dig:

För- och nackdelar vid automatiserade verktyg: https://linkedinpodden.se/podcast/for-nackdelar-med-automatiserade-verktyg-pa-linkedin/

Skillnad följ/skapa kontakt:

https://smartbizz.se/sa-har-byter-du-fran-skapa-kontakt-till-folj-pa-linkedin/

https://smartbizz.se/vad-ar-skillnaden-mellan-foljare-och-kontakter-pa-linkedin/


Börja prenumerera på podden redan nu:

Spotify

Podcaster

Följ LinkedInpodden i sociala medier

Facebookgruppen

Instagram

Youtube

Följ gärna Linda Björck och Tomas Tränkner på LinkedIn samt prenumerera på nyhetsbrevet.

Vill du sponsra oss?
Ta kontakt med Linda eller Tomas!

Ge oss feedback!

Vad ska vi prata om framöver?
Kommentera här nedanför och om du gillade avsnittet, ge oss en kort rekommendation!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *