Ett år med LinkedIn stories

I dagens avsnitt pratar vi om LinkedIn stories.

Vad har hänt sedan stories släpptes och vad har utvecklats? Det har blivit bättre men Linda saknar en bra statistik. Efter 24 timmar, dvs när inlägget försvinner är statistiken borta. Även antal visningar är ganska dåligt. Linda har som mest haft 560 och Tomas har runt 50. Du kan titta på vem som har sett dina stories och om det är någon som har interagerat.

Tomas gör spontana videoklipp och Linda varierar sig. Det är som allt annat. Om du kommer igång så får du fler som tittar på dina stories. Det gäller att titta på tiden det tar och vilken effekt det ger. Linda brukar använda appen Clips, då blir den textad och hon kan snabbt göra om den till annat format och kan även publicera den på Instagram.

Det som har blivit bättre är funktionen Swipe up. Där det går att lägga en länk till ett inlägg eller en hemsida. Det borde bli fler som använder stories och det borde finnas roligare filter. Även om LinkedIn har lagt till fler textformat så är det fortfarande tråkigt. Dessutom är det lite buggar, ibland funkar det inte att ladda upp eller så hänger sig appen.

Linda har även publicerat stories på SmartBizz LinkedInsida men det får väldigt dålig synlighet.

Tomas önskar se vilka som hamnar först i kön. Linda som är admin för 7 företagssidor får först se dessa och ser alltså färre stories än andra som inte har några företagssidor.

Möjlighet att kunna dela en story vill Linda ha, exempel om någon har nämnt henne så vill hon kunna dela dessa till sina stories.

Vi summerar att det är mest flip.

Fördjupa dig här:

Skapa och använd stories på LinkedIn

Swipe up till LinkedIn stories

Live-sändning om stories

LinkedInpodden – lyckas med stories

LinkedInpodden – stories på LinkedIn


Börja prenumerera på podden redan nu:

Spotify

Podcaster

Följ LinkedInpodden i sociala medier

Facebookgruppen

Instagram

Youtube

Följ gärna Linda Björck och Tomas Tränkner på LinkedIn samt prenumerera på nyhetsbrevet.

Vill du sponsra oss?
Ta kontakt med Linda eller Tomas!

Ge oss feedback!

Vad ska vi prata om framöver?
Kommentera här nedanför och om du gillade avsnittet, ge oss en kort rekommendation!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *