LinkedIn live – flip eller flop

I dagens avsnitt pratar vi om LinkedIn live. Både Linda & Tomas har sänt live och hur vi upplever det. Fortfarande är det så att du måste ansöka om att få live.

Vi börjar med Linda som är helsåld på live och hon tycker det är jättekul att sända live. Varje fredag 8:30 sänder hon live, konsekvent och intressant innehåll. Hennes engagemang och energi är en framgångsfaktor och varje fredag är det mellan 150-200 personer som är med.

Tomas har också sänt live men känner att han måste samla så mycket kraft och det krävs energi för att det ska bli bra. Linda låtsas som hon står på scen och har 200 personer framför sig. LinkedInpodden kör live en gång i månaden.

 

Att lyckas med live kräver kontinuitet och du måste bjuda in till engagemang. Det är dialogen som gör det framgångsrikt. Det som är viktigt är dig själv och att du har grunderna i tekniken samt bra ljud & ljus.

 

Är det en flip eller flop så säger Linda ett stort JA. Tittar vi på statistik som LinkedIn har släppt så visar det att live ger ett högre engagemang.

Det är en stor tröskel att köra live, förutom utrustning så behöver du vara van vid kameran. Tomas sammanfattar det med att har du energi som Linda så blir det en flip. Men om du förväntar dig en massa resultat på kort sikt blir det en flop. Du måste tycka det är kul

Linda lägger en hel del tid på sina livesändningar. Förberedelser, skapa stream, skapa bilder, stories, marknadsföra sändningen, bjuda in gäster så det är ett stort arbete med en kontinuerlig live.

 

Fördjupa dig här:

Streama live till ett evenemang

PWC om LinkedIn live

FAQ om LinkedIn live

Ansök om LinkedIn live


Börja prenumerera på podden redan nu:

Spotify

Podcaster

Följ LinkedInpodden i sociala medier

Facebookgruppen

Instagram

Youtube

Följ gärna Linda Björck och Tomas Tränkner på LinkedIn samt prenumerera på nyhetsbrevet.

Vill du sponsra oss?
Ta kontakt med Linda eller Tomas!

Ge oss feedback!

Vad ska vi prata om framöver?
Kommentera här nedanför och om du gillade avsnittet, ge oss en kort rekommendation!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *