Nyheter LinkedIn november 2020

Nu är det dags igen för ännu ett nyhetsavsnitt. Varje månad samlar vi hop alla nyheter och de senaste avsnitten har varit späckade med nyheter. Förra månaden hittade vi hela 14 nyheter.

Vi börjar med antal användare och LinkedIn har ännu en gång ökat antal användare och har nu 722 miljoner användare. Det är en ökning från 700 miljoner sedan förra månaden.

I förra avsnittet så nämnde vi stories och sedan två veckor tillbaka har LinkedIn släppt stories globalt. Det här är en funktion som vissa gillar och vissa tycker inte här hemma på LinkedIn

Meddelandefunktionen nämnde vi förra månaden men nu kan du alltså koppla ihop Zoom, Teams och Blue jeans. Genom att du klickar på videokamerasymbolen så kommer du direkt dit.

Evenemang satsar LinkedIn mycket på och gör det lättare att hitta event. För dig som är företag är det riktigt spännande. Det innebär att du kan annonsera med ett evenemang och även använda retargeting för att nå deltagare. Dessutom har LinkedIn släppt möjligheten att samla in e-postadresser för att jobba med leads.

My company utökas ytterligare, gå in och kika på din företagssida eftersom LinkedIn jobbar med detta under hösten.

Nytt är också att du kan matcha dig mot lediga jobb och vilka kunskaper du behöver utveckla. Funktionen heter LinkedIn career explorer och har många funktioner.

Ett exempel, när Linda söker på Helsingborg och marketing manager och får upp 25 jobbmatchningar. Här framgår det vilka kunskaper du behöver utöver det du har. Dessutom står det hur populärt det är och hur du kan hitta detta jobb. Information som matchas hämtas från profilen.

Ännu en sak är att LinkedIn har släppt är att en person som har lagt upp ett jobb kan nu välja att få en lila ring runt sin profilbild. På liknande sätt som du som är öppen för nytt jobb får en grön ring. Den är kopplad till personen. Håll utkik efter lila ringar på LinkedIn, då vet du att de söker medarbetare.

Fördjupa dig här:

https://smartbizz.se/sa-lyckas-du-med-stories-pa-linkedin-7-tips-pa-innehall/

https://linkedin.github.io/career-explorer/

https://smartbizz.se/event-pa-linkedin-far-fler-funktioner/

Stories på LinkedIn | LinkedInpodden #46

 


Börja prenumerera på podden redan nu:

Spotify

Podcaster

Följ LinkedInpodden i sociala medier

Facebookgruppen

Instagram

Youtube

Följ gärna Linda Björck och Tomas Tränkner på LinkedIn samt prenumerera på nyhetsbrevet.

Vill du sponsra oss?
Ta kontakt med Linda eller Tomas!

Ge oss feedback!

Vad ska vi prata om framöver?
Kommentera här nedanför och om du gillade avsnittet, ge oss en kort rekommendation!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *