Nyheter LinkedIn maj 2021

Dags igen för ännu ett nyhetsavsnitt och vi börjar med det som släpptes några dagar efter vi hade spelat in det senaste avsnittet.

Coverstory är en kort video som hamnar på din profilbild. Linda har fått funktionen medans Tomas fortfarande väntar på den. När du har laddat upp en coverstory så får du en orange ring runt din profilbild.

Nästa nyhet är creator mode, den här funktionen har ingen av oss fått men här vill LinkedIn lyfta personer som skapar innehåll.

LinkedIn har bekräftat att de ska skapa en egen variant av Clubhouse. Ytterligare en nyhet är att när du sänder live så ändras den stora headerbilden på din profil till själva livesändningen.

När Linda spelade in avsnitt för hennes digitala utbildning så upptäckte hon att LinkedIn släppt ännu fler funktioner till företagssidan – riktigt bra och det här är bra information som du kan ta del av – utifrån dina medarbetares aktiviteter.

Microsoft har släppt en ny rapport, Q3, som igen visar att LinkedIn ökar. Både annonseringen ökar, antal medlemmar uppgår nu till 756 miljoner. Även engagemanget ökar och antal inlägg som publiceras har ökat med 29%. Tiden vi spenderar på LinkedIn Learning har ökat med 80%.

Ytterligare en nyhet är att LinkedIn utvecklar learning och beta-testar LinkedIn learning hub.

När det gäller LinkedIn InMail har LinkedIn gått ut med om det är bra eller dåligt med långa inMails. Enligt LinkedIn är korta InMails signifikant bättre så håll dig kort när du skickar InMails.

Sedan har LinkedIn utökat sökfunktionen och förbättrat upplevelsen samt lagt till fler sökfilter.

LinkedIn har blivit hackat och vår vinkel är att det påverkar om du använder verktyg som hämtar data från plattformen. Många av dessa 3:e partsverktygen plockar data från LinkedIn och in i ett annat system. Det bryter mot LinkedIn’s regler så det behöver du vara mer medveten om. Enligt CNN var det data på över 500 miljoner personer.

Förra veckan släppte LinkedIn en lista med de 50 bästa arbetsplatserna från utvalda länder. Vi avslöjar att Amazon ligger på plats nr 1 i USA.

Om du tycker det här är bra och värt något för dig. Ge oss gärna några stjärnor och enkommentar. Det hjälper oss att få högre synlighet.

Fördjupa dig här:

Clubhouse: https://techcrunch.com/2021/03/30/linkedin-confirms-its-working-on-a-clubhouse-rival-too/

Cover story: https://smartbizz.se/nytt-for-din-profil-pa-linkedin-cover-story-creator-mode/

Microsofts rapport:

https://www.cnbc.com/2021/04/27/microsoft-linkedin-topped-3-billion-in-ad-revenue-in-last-year.html

https://news.linkedin.com/2021/april/linkedin-business-highlights-from-microsoft-s-fy21-q3-earnings

Learnig hub: https://www.linkedin.com/business/learning/blog/learning-and-development/introducing-linkedin-learning-hub-an-lxp-and-so-much-more

LinkedIn InMail datahttps://business.linkedin.com/talent-solutions/blog/trends-and-research/2021/these-inmails-get-best-response-rates

Uppdaterad sökfunktion: https://blog.linkedin.com/2021/april/16/discover-opportunities-and-communities-with-our-new-search

50 bästa arbetsplatserna: https://www.linkedin.com/pulse/top-companies-2021-50-best-workplaces-grow-your-career-us-/

Gällande hackad data:

https://news.linkedin.com/2021/april/an-update-from-linkedin

https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.749289/personlig-info-om-500-miljoner-linkedin-anvandare-saljs-pa-hackarforum


Börja prenumerera på podden redan nu:

Spotify

Podcaster

Följ LinkedInpodden i sociala medier

Facebookgruppen

Instagram

Youtube

Följ gärna Linda Björck och Tomas Tränkner på LinkedIn samt prenumerera på nyhetsbrevet.

Vill du sponsra oss?
Ta kontakt med Linda eller Tomas!

Ge oss feedback!

Vad ska vi prata om framöver?
Kommentera här nedanför och om du gillade avsnittet, ge oss en kort rekommendation!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *