Så lyckas du med videoannonsering på LinkedIn

I dagens avsnitt pratar vi om hur du lyckas med video-annonsering på LinkedIn. Enligt LinkedIn är vi 20ggr mer benägna att dela ett inlägg med en video jämfört med andra inlägg.

I den här artikeln har LinkedIn analyserat 3500 videoannonser och det är fyra punkter med konkreta tips. I första tipset handlar det om att videon ska innehålla en demo eller ett erbjudande. Man kan till och med ha en rabattkod, eller testa gratis. Ett tydligt erbjudande alltså.

Tips nr två handlar om att man ska animera sin videoannons. Undersökningen visar att engagemanget blir högre med en animerad video.

Tips nummer tre handlar om att du ska ha ett bra ljud samt att du textar din video. 79% av alla videos tittas på utan ljud så texten är viktig.

En annan sak är att man ska ha en text eller banner. Så välj antingen eller.

Tips nummer fyra handlar om att du ska använda en kort text. Det är ett vanligt misstag som Linda ser, att man skriver för mycket text. I undersökningen framgår det att texten ska hålla sig under 150 tecken. Då ökar engagemangsgraden med 5%.

I artikeln framgår det att en genomsnitts ER för USA 0.96 och för Canada 0.89%. CTR ligger på 0.47 respektive 0.48%.

Fördjupa dig här:

https://business.linkedin.com/marketing-solutions/blog/video-marketing-/2021/4-tips-for-better-video-ads-on-linkedin-in-2021

https://business.linkedin.com/content/dam/me/business/en-us/amp/marketing-solutions/pdf/NAMER_Video-Ads-Playbook-v02-03.pdf

 


Börja prenumerera på podden redan nu:

Spotify

Podcaster

Följ LinkedInpodden i sociala medier

Facebookgruppen

Instagram

Youtube

Följ gärna Linda Björck och Tomas Tränkner på LinkedIn samt prenumerera på nyhetsbrevet.

Vill du sponsra oss?
Ta kontakt med Linda eller Tomas!

Ge oss feedback!

Vad ska vi prata om framöver?
Kommentera här nedanför och om du gillade avsnittet, ge oss en kort rekommendation!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *