Verktyg för att mäta på LinkedIn #192

Verktyg för att mäta på LinkedIn

I avsnitt 182 pratade jag om vad du ska mäta och vad du kan mäta på LinkedIn. Det är stor skillnad mellan profil och företagssida även om LinkedIn nyligen har släppt mycket bättre statistik till profilen.

LinkedIns företagssida ger dig en mängd data men på profilen är det skralt.

Två verktyg för profilen är Shield, som jag använder själv och Inlytics.

Shield tillhandahåller all din analys för LinkedIn. Du kan se alla dina mätvärden på ett ställe. Du ser reaktioner, kommentarer och engagemangsgrad och hur din följarskara ökar månad efter månad.

Du kan använda Shield för att arbeta med data över flera personliga profiler på LinkedIn, vilket gör den idealisk för team och byråer.

Shield kostar från $6/månad upp till 19 och du kan läsa mer och skapa ditt konto här.

Inlytics är ett nytt verktyg som påminner om Shield men med färre funktioner. Det finns en gratisnivå men endast med 30dgr statistik. Nästa nivå kostar $7/mån. Vill du kunna exportera datan och kunna schemalägga inlägg kostar det $21/mån.

Läs mer om Inlytics här

Buffer analyze kostar $50/månad.

SmarterQ som jag själv använder kostar från 15.99$/mån och då får du statistik och ett riktigt bra schemaläggningsverktyg. Här kan du testa SmarterQ

Andra bra verktyg är

Metricool har som mål att göra ditt liv som social media manager enklare när du hanterar, mäter och schemalägger ditt innehåll till sociala medier.

Det finns en del som är gratis men då ingår ej LinkedIn. Om du vill ha LinkedIn och en mängd andra funktioner så får du betala från 10€/mån och då ingår även 5 konto för Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, TikTok, Youtube, Twitch, LinkedIn och webbsidor. Plus 5 konto för FB Ads, Google Ads, TikTok ads, Google My business och rapportering.

Läs mer om funktioner och priserna här

Klipfolio kan du skapa dashboards för bl.a LinkedIn och enkelt spåra dina KPI:er och mätvärden för din marknadsföring på sociala medier. Skaffa anpassade dashboards med hjälp av LinkedIns API eller använd färdiga mallar för att snabbt komma igång. Kombinera din LinkedIn-data med tjänster som Facebook, Google Analytics, Twitter och mycket mer.

I gratisversionen kan du ha obegränsat antal mätpunkter och dashboards men det är begränsat till 2 användare och 2 månaders data.

Nästa nivå kostar $139/m.

Läs mer om funktioner och priser här

CYFE förvandlar snabbt tråkig data till iögonfallande visualiseringar. Välj från en mängd olika diagramtyper för att visa dina data. Du kan se realtidsdata och mätvärden för att övervaka och automatiskt rapportera hur din kund presterar i alla nyckeltal, oavsett om det är kundförvärv, avkastning på investering, annonsering, SEO, kundpipelines, och andra sociala marknadsföringsinsatser!

Cyfe kostar från 19$/mån med 2 dashboards.

Läs mer om funktioner och priser här

Whatagraph ger dig rapportering över flera kanaler.

En enda rapport för alla dina marknadsföringsmål /KPIER. Blanda data från flera kanaler, konton eller kampanjer och presentera en tydlig resultatöversikt för din kund.

Du kan enkelt visualisera tillväxten på LinkedIn, interaktioner, engagemangsstatistik och mer. Whatagraphs LinkedIn-rapporteringsprogram hämtar automatiskt insikter om din publik, sida, inlägg och engagemang. Använd deras förgjorda widgets för att skapa omfattande och lättlästa resultatrapporter.

Här finns många integrationer och du får även rapportering av LinkedIn ads och mycket mer!

Whatagraph kostar från $179/mån.

Se funktioner och priser här

Här kan du läsa om 7 bra verktyg för att schemalägga dina inlägg

 


Börja prenumerera på podden redan nu:

Spotify

Podcaster


Följ gärna mig, Linda Björck på LinkedIn samt prenumerera på nyhetsbrevet.

Vill du sponsra podden?
Ta kontakt med Linda!

Ge mig feedback!

Vad ska jag prata om framöver?
Kommentera här nedanför och om du gillade avsnittet, ge en kort rekommendation!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *